Θα θέλατε να δείτε το WordPress site σας hijacked;

Θα θέλατε να δείτε το WordPress site σας hijacked;

Από {Alex}ghost
Θα θέλατε να δείτε το WordPress site σας hijacked;

Μια πρόσφατη μελέτη ασφάλειας σε 40.000 sites WordPress διαπίστωσε ότι πάνω από το 70% ήταν ανασφαλής. (Και αυτό ήταν η ανάλυση μόνο του wordpress core, δεν έψαξαν για τα plugins !)

Γιατί να θέλει κάποιος το ταπεινό WordPress site σας; Ειδικά αν δεν συλλέγετε πληροφορίες για πιστωτικές κάρτες;

Λοιπόν, τον περασμένο Σεπτέμβριο, πάνω από 560 WordPress blogs ήταν σε κίνδυνο που είχε δημιουργήσει ένα botnet. Ένα botnet έχει πολλές ευχάριστες χρήσεις! Αυτό όμως ξεκινούσε επίθεση denial- of-service.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βιαστούμε και να στραφούμε σε κάποιο άλλο CMS;

ΟΧΙ, εκτός αν σκοπεύετε να ξεφορτωθείτε και τα Windows, το Adobe, το κινητό σας τηλέφωνο, και άλλα. Το WordPress είναι υπό ενεργή ανάπτυξη από τους κορυφαίους προγραμματιστές. Είναι εξαιρετικά ασφαλές αν ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες ασφαλείας:

Κρατήστε WordPress (και όλο το λογισμικό σας) up-to-date. Ναι, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση για πάντα στα πάντα. Μπορείτε να δείτε εάν χρειάζεστε μια αναβάθμιση από το Dashboard στο admin σας το WordPress θα ελέγξει και θα σας ενημερώσει με μια προειδοποίηση στο Dashboard.

Μην χρησιμοποιείτε το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη admin του διαχειριστή! Όταν αφήνετε το site σας στα χέρια του admin, έχετε κυριολεκτικά κάνει τη μισή δουλειά για έναν επίδοξο εισβολέα.

Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Δεν χρειάζεται μια σειρά από αλαμπουρνέζικα! Αντί αυτού, χρησιμοποιείστε τρεις ή τέσσερεις τυχαίες πραγματικές μικρές λέξεις σε μία.

Το WordPress κάνει τις αναβαθμίσεις εξαιρετικά εύκολες: απλά πρέπει να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί στο ταμπλό σας. Είναι αλήθεια ότι, εάν χρησιμοποιείτε πολλά plugins, μια αναβάθμιση θα μπορούσε να σπάσει το site σας. Δοκιμάστε την αναβάθμιση αφού έχετε αντίγραφο του web site σας. Ωστόσο, αν έχετε αυτό το αντίγραφο, στη συνέχεια προσπαθήστε το ένα κλικ αναβάθμιση, επειδή οι πιθανότητες είναι υψηλές ότι θα λειτουργήσει μια χαρά.

Πηγαίνετε στο έλεγχος WordPress site σας αυτή τη στιγμή. Θα πάρει μόνο ένα λεπτό. Δεν θέλετε το blog σας να ενταχθεί στην σκοτεινή πλευρά του web. 
   Πίσω στην προηγούμενη σελίδα