Νομοθεσία σχετικά με το internet

Νομοθεσία σχετικά με το internet

Από {nt}

Υπάρχει κάποιο site όπου μπορεί κανείς να δει την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την κατασκευή ιστοσελίδων; Κυρίως θέλω να μάθω τα εξής: 1)Είναι νόμιμο να βάλεις links στη σελίδα σου προς άλλα sites χωρίς να τους ρωτήσεις? 2)Επιτρέπεται να διαφημίσεις κάποιον βάζοντας banner χωρίς να ενημερώσεις τον διαφημιζόμενο; 3)Μπορείς να ανοίγεις τη σελίδα κάποιου άλλου σε frame, έτσι ώστε ένα κομμάτι της οθόνης να δείχνει τη δικιά σου σελίδα, ενώ το υπόλοιπο θα δείχνει το ξένο site?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση

 1. 16/10/2001

  1)Είναι νόμιμο να βάλεις links στη σελίδα σου προς άλλα sites χωρίς να τους ρωτήσεις? <<<<OXI
  2)Επιτρέπεται να διαφημίσεις κάποιον βάζοντας banner χωρίς να ενημερώσεις τον διαφημιζόμενο; <<<<OXI
  3)Μπορείς να ανοίγεις τη σελίδα κάποιου άλλου σε frame, έτσι ώστε ένα κομμάτι της οθόνης να δείχνει τη δικιά σου σελίδα, ενώ το υπόλοιπο θα δείχνει το ξένο site?<<<<OXI

  Έπεσες διάνα!!! Απαγορεύονται και τα 3

 1. 16/10/2001

  Δεν θα βρεις κάτι στο ίντερνετ με αυτό που ψάχνεις παρά διάφορα ''ημιτελή''.Γενικά οτιδήποτε κάνεις (απο μπάνερ μέχρι frames) πρέπει να ειδοποιείς τον webmaster του site.Απλά είναι θέμα δεοντολογίας και καλής συμπεριφοράς.....
  Σχετικά με το 3ο απέφυγέ το μιας και είναι λιγάκι άσχημο εκτός και αν συμφωνήσει ο webmaster του site που σκοπεύεις να προβάλεις μέσα απο frames.
  Αυτα!

  Στέλιος
  www.climbincrete.com

 1. 17/10/2001

  Γειa σας .
  Ας μου επιτραπεί να έχω διαφορετική άποψη για το 1ο. Στα links δεν υφίσταται ... παρά καταγραφή-παραπομπή μίας δ/νσης διαδικτυακής ... που είναι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ και όχι πνευματικό αγαθό . Για τα άλλα θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές (ιδιαίτερα στο 3ο).
  Θα συμφωνήσω και με τον άλλο φίλο μας , ....αυτό που έχει βαρύνουσα σημασία (από ηθικής απόψεως) είναι ο τρόπος παρουσίασης κ.λ.π
  Γενικά στα Νομικά θέματα ... δεν είναι λίγες οι φορές που δεν συμφωνούν μεταξύ τους (ερμηνεία) και οι του "δικαστικού-νομικού" χώρου.
  Με εκτίμηση
  asxetos.

 1. 15/6/2002

  Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ειδική νομοθεσία για το ίντερνετ απ'οσο γνωρίζω κι έτσι το "διαδυκτιακό έγκλημα" διέπεται από το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και από μερικές ειδικότερες διατάξεις του κοινοτικού δικαίου οι οποίες ψηφίζονται από το Ευρωκοινοβούλιο και ανανεώνονται τακτικά. Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να αγοράσεις το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας από κάποιο νομικό βιβλιοπωλείο. Πάντως απ' όσα είχα διαβάσει παλαιότερα σε κάποιο νομικό περιοδικό που είχε πέσει στα χέρια μου, σχεδόν τα πάντα στο ίντερνετ θα μπορούσαν να θεωρηθούν παράνομα. Κατά την γνώμη μου, επειδή δεν είναι δυνατόν να γνωριζουμε όλη τη νομοθεσία για το ίντερνετ, κατευθυντήριος άξονάς μας στην κατασκευή μίας ιστοσελίδας πρέπει να είναι όχι τι είναι νόμιμο, αλλα τι είναι περισσότερο θεμιτό. Έτσι σχετικά με τα 2 πρώτα ερωτήματά σου, σκέψου να είχες μία καλοσχεδιασμένη και ποιοτική σελίδα και να την έβλεπες να αναφέρεται σε κάποιο site κακοσχεδιασμένο και πρόχειρο και μάλιστα χωρίς την έγκρισή σου? Φαντάζομαι ότι θα σε ενοχλούσε...Άλλωστε γι'αυτό έχει "θεσμοθετηθεί" και η ανταλλαγή link ανάμεσα σε webmasters ώστε η αναφορά μιάς σελίδας σε μία άλλη να γίνεται κατόπιν έγκρισης του ιδιοκτήτη της.Όσον αφορά το τρίτο ερώτημα σου, πιστεύω πως είναι σωστότερο τα links που υπάρχουν σε μία σελίδα να ανοίγουν σε νέο παράθυρο και χωρίς frame. Το webmastering είναι τέχνη, το "ευ webmastering" είναι καλλιτεχνία και γίνεται πραγματικότητα μόνο όταν τηρούνται οι στοιχειώδεις άγραφοι κανόνες δεοντολογίας.
  Με εκτίμηση,
  Thanos

 1. 27/8/2002

  Οποίος δεν έχει «χιούμορ» παρακαλώ να προχωρήσει στην επόμενη απάντηση.
  Και τα τρία (3) εξαρτώνται από το πως θα το δει ο άλλος, ενδέχεται να σε σύρει στα δικαστήρια, ιδιαίτερα αν μυριστεί ότι αυτό που κάνεις σου αποφέρει χρήματα. Άλλωστε έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε δικαστήρια αυτού του είδους. Με λίγα λόγια με ένα καλό δικηγόρο και ένα ψευδομάρτυρα θα σε κάνει κιμά για οποιοδήποτε από τα τρία (3).
  Παράδειγμα για το πρώτο. Κάνε σύνδεσμο ( link ) στο athens2004.com να δεις τι θα πάθεις από τους συμπατριώτες σου. (φθηνά την γλίτωσε ένα σχολείο που τόλμησε από περισσή περηφάνια ( το περίσσιο χαλάει το ίσιο ) να δημοσιοποιήσει το σύνδεσμο για τους πολυ-(ποθητους, διαφημισμένους, αναμενόμενους) ολυμπιακούς αγώνες .

  Για το δεύτερο πρόσεξε μην βάλεις τα χρώματα της Coca-Cola πχ .κίτρινα ή μη διαφημίζεις την περσινή τους καμπάνια (campain). Περιττό να σου περιγράψω τι θα γίνει (αν θα γίνει).

  Για το τρίτο... για μισό λεπτό και τα τρία θέλεις να κάνεις ? Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι ανακάλυψες τον τροχό !!! Παλιό το κόλπο βρες κάτι άλλο αλλά τέλος πάντων όποιος «webmaster» δεν γνωρίζει τουλάχιστον αυτό ....

  *******************************
  How To Stop Users from Displaying a Frame Outside its Frameset
  Last reviewed: December 11, 1997
  Article ID: Q159977
  1.00 WINDOWS NT kbprg kbhowto
  ************************************

  δεν είναι “web-master” αλλά «web-patatas” ή καλύτερα “web-asxetos” (ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας )

  Τώρα με λίγα λόγια ο πρώτος φίλος ως άλλος Μεταξάς , χωρίς πως και γιατί, απάντησε τρία (3) ΟΧΙ (28 Οκτ.1940)

  Ο δεύτερος φίλος ο Στέλιος σε αφήνει τα πρώτα 2 γιατί έχει (Ίσως) Conflict το site που διαφημίζει) Υ.Γ ( Στέλιο πολύ καλό το Site αγαπώ ιδιαίτερα την Κρήτη και τους ανθρώπους της.) Στο τρίτο όμως κάτι δεν του πάει καλά.

  Ο τρίτος σαν asxetos που είναι (σαν τον γράφοντα (εμένα δηλαδή)) δεν μένει παρά να συμφωνήσω.

  Τώρα με τον τέταρτο φίλο από που να αρχίσω και που να τελειώσω, δηλαδή για να καταλάβω ο ταχυδρόμος που του φέρνει το μήνυμα είναι κουστουμαρισμένος ;
  Θα ήθελες να μάθεις πόσους στέλνει στο μανάβικο μου ο ζητιάνος του παρακάτω δρόμου που λεει «΄δώστε μου παρακαλώ ένα euro να πάρω μία ντομάτα από τον μανάβη; Ποτέ δεν του παραπονέθηκα για την ατημέλητη εμφάνιση του.

  Αλώστε ποτέ δεν χώνεψα τα «State of the art” σίτε μου να φαίνονται μέσα από τους κακοσχεδιασμένους εκάστοτε Explorers αλλά και από τις φτηνιάρικες 15 ίντσες οθόνες σας που δεν δείχνουν καλά τα εξαιρετικά γραφικά και αδυνατούν να αποδώσουν την απαράμιλλη ποιότητα των αναμφισβήτητα εμπνευσμένων φωτογραφιών μου αλλά και των ποιητικών συλλογών μου. ( ναι αυτοδιαφημίζομαι καλά καταλάβατε ) To “webmastering” είναι καλλιτεχνία και πολιτισμός που σταματά με την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, κι εγώ σαν ανώτερος όλων έχω PC που δουλεύει και με κάρβουνο και φυσικά όλες τις σελίδες μου και σε χαρτί και τα ταχυδρομικά περιστέρια έτοιμα. (Ακου Web-Mastering και ευ webmastering δεν ξανάγινε !!! ) Τι παραλήρημα Θεέ μου, επιτέλους ήρθε η επιβεβαίωση εμείς οι «WebMasters” κρατάμε το μέλλον του κόσμου. !!!

  Λοιπόν φίλε “Follow your hart” (www.cuttyshark.com) η καρδιά σου γνωρίζει ποιά είναι η αλήθεια διότι όταν ρωτάμε τους άλλους στην ουσία ζητάμε να επιβεβαιώσουμε αυτό που πιστεύουμε, και με την ευκαιρία σου δίνω τον χρυσό κανόνα «Αν δεν είσαι σίγουρος ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ» δεν υπάρχει ιδεολογία υπάρχει αγάπη, δες με συμπάθεια τον κόπο των άλλων και πράξε «ΕΣΥ αποφασίζεις»

  Ακολουθεί η διαφήμιση μου.
  Βασίλειος Κ. Θεοδωρίτσης ,
  web-erasitexnis (Ερασιτέχνης = Εραστής της τέχνης)
  Email SuperDuperWebMaster@hellas.ws url: www.Hellas.ws


  Υ.Γ τα πνευματικά δικαιώματα του www.asxetos.gr ( εεεε τι περίμενες να λεει , άσχετος δηλώνει όχι ηλίθιος !!!!)

  Δικαιώματα
  Επιτρέπετε ΧΩΡΙΣ να μας ΡΩΤΗΣΕΤΕ να τοποθετήσετε Link ή banner στην Σελίδα σας για τον asxeto.gr (τιμή μας και σας ευχαριστούμε) .

 1. 16/1/2004

  Απ΄όσο γνωρίζω το δεύτερο και το τρίτο απογορεύονται.

  Οσον αφορά το πρώτο υπάρχει μια λεπτομέρεια:
  Το λινκ όταν οδηγεί στην κύρια σελίδα του άλλου (home) ότε επιτρέπεται. Απαγορεύονται αυστυρώς τα Deep link δηαλαδή αυτά που οδηγούν σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμη της άλλης σελίδας.

  Αυτά όλα βέβαια με την προυπόθεση η σελίδα σου να μην είναι εξτρεμιστική.

  Πάντως το πρώτο που μπορεί να σου κάνουν είναι να σε προειδοποιήσουν στην περίπτωση που δεν θέλουν να βάζεις λινκ δικό τους.
  Αν σε κάποια περίπτωση τους θίγεις έμεσα ή άμμεσα τότε κινούνται δικαστικώς και χωρίς προειδοποίηση.

  Ολα αυτά βέβαια δεν συνθέτουν κάποιον κανόνα.

 1. 18/5/2004

  Σύμφωνα με όσα λέτε, τότε το Hotmail παρανομεί. Αν σου στείλουν ένα mail στο hotmail με link σε ένα άλλο site, και πατήσεις το link, τότε ανοίγει η σελίδα αλλά υπάρχει ένα frame τέρμα πάνω στην σελίδα που λέει ότι επισκέπτεστε ένα site εκτός του hotmail και να πατήσετε το κουμπί πίσω για να επιστρέψετε πίσω. Αυτό δεν είναι παράνομο;

  Α ρε Microsoft!!!!!

 1. 26/2/2005

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ PCMAFIA.GR! ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ
   Πίσω στην προηγούμενη σελίδα