Περι Access databases...

Περι Access databases...

Από {hohios}

Κάπου στο Net διάβασα ότι η Access μπορεί να εξυπηρετήσει το πολύ 15-20 χρήστες ταυτόχρονα σε ένα site. Χμ... Εσείς τι λέτε; Μπορεί να τα βγάλει πέρα με τουλάχιστον 100 χρήστες ή τελικά πρέπει να μεταβεί κανείς σε SQL Server? Μήπως κάποια άλλη database? Περιμένω απόψεις σας... :)

 1. 25/5/2001

  Δεν υπάρχει σύγκριση σχετικά με απλή database και database σε SQL. Αν έχεις SQL τότε είναι κλάσεις ανώτερος ο SQL από μια απλή database.
  Γιατί?
  Με SQL server μπορείς να διαχειριστής (ψάξεις) 50.000 εγγραφές με την ίδια ταχύτητα που θα ψάξει η απλή database 2.000 εγγραφές.
  Μην ξεχνάς πως η δημιουργία SQL server έγινε με αυτό το στόχο.

  Τώρα σχετικά με τους 15 χρήστες πάλι δεν υπάρχει σύγκριση αλλά με διαφορετική έννοια.
  Αν έχεις μια database με 1000 εγγραφές τότε δεν έχεις πρόβλημα με 15 έρευνες την ίδια στιγμή στα ίδια πεδία, αλλά αν έχεις 20.000 εγγραφές τότε θα έχεις πρόβλημα ακόμη και με 2 έρευνες την ίδια χρονική στιγμή. Με SQL ξεπερνάς αυτό το πρόβλημα.

  Πρόταση.
  Αν έχεις database μεγαλύτερη από 6-10.000 εγγραφές καλύτερα να την μεταφέρεις σε SQL.

 1. 25/5/2001

  Από όσο γνωρίζω είναι σωστό , αναφέρεται ότι υποστηρίζει εως και 30 , αλλά συνήθως προτείνεται εως 10-15.
  Νομίζω , δεν το έχω κοιτάξει όμως, ότι η ACCESS 2000 ενσωματώνει μια έκδοση desktop sql server και υποστηρίζει περισσότερους χρήστες , για 100 δεν το πιστεύω..Ο sql server είναι μάλλον η επόμενη επιλογή σου..άλλη database δεν έχω δουλέψει δεν γνωρίζω...

 1. 13/6/2001

  Η access ειναι σχεδιασμένη για μικρα συστηματα, για δίκτυα και πολλού χρήστες καλύτερη ειναι η χρησιμοποίηση της oracle or sql server...

 1. 14/6/2001

  Η Access den έχει να κάνει αποκλειστικά με τον αριθμό των εγγραφών αλλά είναι ένας συνδιασμός Αρ.Εγγραφών - Πολυπλοκότητα Queries. Για παράδειγμα μπορεί να έχεις ένα table από 10.000 εγγραφές αλλά μόνο 3 fields. Ενα απλό query θα αποδώσει πολύ καλύτερα από ένα άλλο που ψάχνει σε δύο table με 500 εγγραφές και 15 fields το καθένα.

  Συνήθως για απλά web sites η Access είναι υπεραρκετή, αλλά εκεί που πραγματικά "πάσχει" είναι τα transactions. Το μεγάλο της πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί μεγάλο αριθμό από "σχεδόν ταυτόχρονων" update, insert και delete. Ετσι αν πρέπει να κατασκευαστεί μία λύση που κάνει συνεχώς ένα από τα παραπάνω actions, άσχετα με το μέγεθος εγγραφών, πινάκων, fields κλπ. δεν πάμε σε λύση Access. Η Access είναι ικανή να "τα παίξει" ακόμα και σε απλά updates...

  Στέλιος Διαμαντής
  http://www.flightsim.gr

 1. 24/11/2001

  Το πρόβλημα με την access είναι τεράστιο όντως.Πάντως υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσεις,έχεις σκεφτεί να μετατρέψεις τα data της access σε XML?
   Πίσω στην προηγούμενη σελίδα