Ανεβαίνει το Android

Ανεβαίνει το Android

Από {Alex}

Ανεβαίνει το Android
androidΜε εντυπωσιακούς ρυθμούς αυξάνεται η δημοτικότητα του Google Android. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner για το γ’ τρίμηνο πρόκειται για τη δεύτερη πιο δημοφιλή πλατφόρμα για smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση είναι μεν η Symbian με 36,6%, όμως το μερίδιο της έπεσε από το 44,6% με το Android να έχει ανέβει στο 25,5% όταν πριν από ένα χρόνο ήταν μόλις στο 3,5%. Γενικότερα, το Android ήταν το μόνο λειτουργικό σύστημα που παρουσίασε αύξηση του μεριδίου του.
Στην τρίτη θέση είναι το iOS της Apple με 16,7% έναντι 17,1% και ακολουθεί το Blackberry OS με 14,8% (από 20,7%). Και οι δύο εταιρείες αύξησαν πάντως σημαντικά τις πωλήσεις τους σε τεμάχια. Τέλος, τα Windows Mobile έπεσαν στο 2,8% από 7,9%, ενώ το Linux ήταν στο 2,8% από 4,7%.
Η μάχη των λειτουργικών αναμένεται πάντως έντονη τους επόμενους μήνες, καθώς βγήκαν στην αγορά τα Windows Phone 7, ενώ η Google ετοιμάζει το Android 2.3, το οποίο θα προσφέρει υποστήριξη στην τεχνολογία NFC για πληρωμές μέσω κινητού (mobile payments).


   Πίσω στην προηγούμενη σελίδα