Η Google ετοιμάζει δικό της Facebook

Η Google ετοιμάζει δικό της Facebook

Από {Alex}

Η Google ετοιμάζει δικό της Facebook

google meΜια νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που στόχο έχει να «χτυπήσει» το Facebook ετοιμάζει η Google, σύμφωνα με πληροφορίες. Πρώην στελέχη του Facebook και παράγοντες της διαδικτυακής αγοράς υποστηρίζουν ότι η Google πρόκειται σύντομα να δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, με το όνομα «Google Me».

Η νέα ιστοσελίδα χαρακτηρίζεται ως «αντι-Facebook» και έχει στόχο να εκθρονίσει τον σημερινό παγκόσμιο κολοσσό της κοινωνικής δικτύωσης και να πάρει τη θέση του στην αγορά, όπως αναφέρουν οι διακινητές των επίμαχων φημών, που υποστηρίζουν ότι έχουν «εσωτερική ενημέρωση» για τις κινήσεις της Google.

Η οργιώδης φημολογία ξέσπασε έπειτα από μια ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο Κέβιν Ρόουζ, ιδρυτής της ιστοσελίδας Digg. «Ιδού μια τεράστια φήμη: σύμφωνα με μια ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή, η Google ετοιμάζει πολύ σύντομα τον ανταγωνιστή του Facebook, με το όνομα Google Me».

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάρτηση. Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες το νέο είχε εξαπλωθεί παντού. Η «επιβεβαίωσή» του δεν άργησε να έρθει. Ένα πρώην ανώτερο στέλεχος του Facebook υποστήριξε ότι η πληροφορία δεν αποτελεί φήμη, αλλά πραγματικότητα.

Ο Άνταμ Ντ’ Άντζελο, πρώην διευθυντής του τομέα τεχνολογίας του Facebook, έγραψε στην ιστοσελίδα Quora.com, την οποία έχει ιδρύσει: «Από αξιόπιστες πηγές έχω μάθει ότι δεν πρόκειται για φήμη, αλλά για αληθινό σχέδιο, για την υλοποίηση του οποίου εργάζεται ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Είμαι απόλυτα βέβαιος γι’ αυτό που σας λέω».

«Συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να χτίσουν μια πλήρη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ‘’πρώτης γραμμής’’. Έχουν αρχίσει να την κατασκευάζουν στα πρότυπα του Facebook», πρόσθεσε ο Ντ’ Άντζελο, σημειώνοντας ότι «σε αντίθεση με προηγούμενες απόπειρες της εταιρείας, το Google Me θεωρείται έργο υψηλής προτεραιότητας για τη Google».

Ο Νταν Ολντς, αναλυτής της εταιρείας Gabriel Consulting Group, ενίσχυσε τη φημολογία με τις δηλώσεις του. «Αν κάποιος έχει τα φόντα και τα μέσα να γίνει ισχυρός ανταγωνιστής του Facebook, αυτός είναι η Google. Έχουν την τεχνική δυνατότητα και τον εξοπλισμό που τους επιτρέπει να χτίσουν άμεσα μια δυνατή μηχανή» είπε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «η Google θα προσελκύσει έναν μεγάλο αριθμό χρηστών αμέσως, μόνο και μόνο επειδή είναι η Google».

Πάντως, σύμφωνα με αναλυτές της διαδικτυακής αγοράς, η φημολογία έχει βάση, αν κρίνει κανείς από τον «πρότερο βίο» της Google, η οποία έχει αποδείξει ότι δεν αρκείται στις υπηρεσίες αναζήτησης, αλλά αναπτύσσει διαρκώς νέες λειτουργίες και εφαρμογές.

Το περασμένο καλοκαίρι, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το Chrome OS, ένα νέο λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα, που αναμένεται το Φθινόπωρο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Google κυκλοφόρησε την εφαρμογή Google Wave, μπαίνοντας, παράλληλα, στην «αρένα» της κινητής τηλεφωνίας, με το λανσάρισμα του λειτουργικού συστήματος Android και του smartphone κινητού Nexus One.

ΤΑ ΝΕΑ


  1. 11/7/2010

    Τελικά το blog έγγραφε ότι φανταζόταν ( μπούρδες).
    Το ότι ετοιμάζει το αντι-Facebook πάντως είναι γεγονός υπάρχει και σχετική αγγελία (Google Seeks to Hire “Head of Social”)
   Πίσω στην προηγούμενη σελίδα