Αυτό το έτος στο Google: Η έκδοση 2009 [Google]

Αυτό το έτος στο Google: Η έκδοση 2009 [Google]

Από {Alex}

Όταν στο μέλλον κοιτάξουμε πίσω στο χρόνο, θα θυμόμαστε το 2009 ως το έτος Google, που πήρε στα σοβαρά την διαδικτυακή λειτουργία στο λειτουργικό σύστημα, την επιτάχυνση στο διαδίκτυο, και ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ καταχωρημένα στο indexing.


google servicesΡίξτε μια ματιά στο έτος 2009 του Google.

Τρεις πιο σημαντικές Google κυκλοφορίες το 2009


Δύο από τις τρεις πιο σημαντικές Google κυκλοφορίες του 2009 δεν είναι ακόμη διαθέσιμες για το κοινό σε μια τελική έκδοση, αλλά και οι τρεις είναι ανοικτού πηγαίου κώδικα.


Chromium OS: Τον Ιούλιο, το Google κατατρόμαξε την Microsoft και την Apple όταν ανακοίνωσαν ότι είχαν οικοδομήσει ένα λειτουργικό σύστημα. Ο πηγαίος κώδικας για Chrome OS βγήκε το Νοέμβριο. Μπορεί να τρέξει virtual machine images και από bootable USB drive εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.


Google Wave: Τον Μάιο, η Google έδειξε σε πραγματικό χρόνο την webapp συνεργασία, το Google κύμα, σε ένα πλήθος δύσπιστος προγραμματιστές που δεν μπορούσαν να σταματήσουν το χειροκρότημα. Τον Σεπτέμβριο, οι 100.000 χρήστες καλούνται να δοκιμάσουν το Wave BETA.
Μέχρι τώρα, πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες έχουν ενταχθεί στo WaveBETA.
Android 2.0/Droid: Ενώ ανδροειδές συσκευές ήταν ήδη διαθέσιμες για χρήση, τοMotorola Droid έκανε το ντεμπούτο του το Νοέμβριο με το Android 2.0 (GPS δυνατότητες) Το Google κυκλοφόρησε επίσης εφαρμογές και ενημέρωσεις των υφιστάμενων συσκευών το 2009 για την ενίσχυση της κινητή πλατφόρμα τους, συμπεριλαμβανομένης της app Google Voice (η οποία απορρίφθηκε από την Apple για το iPhone), το καταπληκτικό appγυαλιά του Google (Google Goggles) για αναζήτηση με την κάμερα του κινητού, το Google Maps, βελτιώσεις, και το Google listen.

Οι περισσότερο ενημερωμένες εφαρμογές του Google του 2009
Αναβαθμίση στην Μηχανή Αναζήτησης: Θυμηθείτε όταν το Google ήταν απλά μια μηχανή αναζήτησης;


Gmail: Χάρη στο Gmail Labs, το αγαπημένο web-based email client πήρε δίεγμα νέων χαρακτηριστικών γνωρισμάτων για τους χρήστες, από τις αυτόματες μεταφράσεις σε σύνδεση με τα συνημμένα, ζώνη ώρας σε φίλτρα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κινητή διαδικτυακή εφαρμογή του Gmail για το iPhone και για ανδροειδές.


Chrome πρόγραμμα περιήγησης στο Web: Οbrowser της Google, Chrome.


Ειδήσεις Google επίσης μερικά ενδιαφέροντα πειράματα όπως Fast Flip και τοNews Timeline.


Αποστολή της Google για πιο γρήγορο Web


Εάν υπάρχει ένα πράγμα που το Google έκανε φέτος, είναι πως είχε ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια σε όλα τα μέτωπα γιανα κάνει το web πιο γρήγορo. Από εργαλεία για προγραμματιστές (όπως το
Speed Tracer
και τοGoogle Web Toolkit) για τα καταναλωτικά προϊόντα (Chrome andGoogle Public DNS), που φέτος έχουν το googleυπό την αιγίδα της ταχύτητας.
Hπροσπάθεια φτάνει στο σημείο να ανακαλύψουμε εκ νέου τα δύο πρωτόκολλα πυλώνα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το διαδίκτυο με Wave καιSPDY(για ταχύτερη αντικατάσταση για HTTP).


Και το υπόλοιπο ....

2009 ήταν επίσης το έτος της google σε ορισμένες νομικές αψιμαχίες (όπωςGoogle Books settlement, τοCyanogen C&D, και το Google Voice/FCC dust-up),), μερικές αγορές (όπως reCAPTCHA, Gizmo5, και AppJet
   Πίσω στην προηγούμενη σελίδα