ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΣΩ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΟ WEBSITE ΜΟΥ;

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΣΩ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΟ WEBSITE ΜΟΥ;

Από {kechagias}

ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟΝ SERVER ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΝΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΣΤΟ SITE MOY.

 1. 3/4/2005

  Η λογική λέει ότι με το που την ανεβάζεις θα φαίνεται αυτομάτως. Όπως όταν χτίζεις ένα σπίτι. Μπορεί να μην ξέρει κάποιος τι δωμάτια έχει μέσα αλά σίγουρα μπορεί να το δει από τον δρόμο.

  Για να μην φαίνεται σημαίνει ότι ή την έβαλες αλλού, ή την έβαλες σωστά αλλά χωρίς κάποια απαραίτητα στοιχεία. Όταν λες ότι δεν φαίνεται τι εννοείς; Τι δεν φαίνεται; Για να σου πω ένα παράδειγμα. Όταν λέμε ότι κάποιος "έφτιαξε μια σελίδα" σημαίνει ότι έφτιαξε ένα σπίτι με μερικά δωμάτια μέσα. Με το που μπαίνει κάποιος στο σπίτι (index.html) θα μπορεί να μπει σε όλα τα υπόλοιπα δωμάτια ανοίγοντας απλά τις πόρτες (links). Εσένα τι δεν σου φαίνεται; Αν δεν φαίνονται τα υπόλοιπα δωμάτια (τα υπόλοιπα html documents) τότε σημαίνει ότι έχεις κλειδώσει τις πόρτες και κάποιος δεν μπορεί να μπει παραπέρα, δηλ δεν έβαλες links. Τα links πρέπει να οδηγούν στο σωστό html document αλλιώς αντί να πας π.χ στην κουζίνα θα βρεθείς στο μπάνιο με αποτέλεσμα το document να μην φαίνεται. Αυτό εννοείς όταν λες "η σελίδα μου δεν φαίνεται"; Ή μήπως δεν βλέπεις ούτε καν το index; Αν ξέρεις html τότε θα καταλαβαίνεις τι σου λέω. (Αν και κάτι μου λες ότι χρήσιμοποίησες ή FrontPage ή Dreamweaver) Αν όχι πρέπει να δώσεις περισσότερες εξηγήσεις.... Μήπως θες να μου πεις το url να ρίξω μια ματιά; Μαζί με το url θα πρέπει να μου πεις και κανένα όνομα κάπου html document. Π.χ εκτός από το index.html τι άλλο όνομα έχεις βάλει; Αν π.χ θες να φτιάξεις μια σελίδα που να μιλάει για σένα λογικά θα πρέπει να την ονομάσεις aboutme.html. Κάπως έτσι πάνε όλα εκτός από το όνομα "index" που είναι στάνταρτ.

 1. 3/4/2005

  Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες! φιαχνω σελιδα απο publisher στον server εχω το default.htm και ειναι η σελιδα που εμφανιζετε στο site μου, αλλα τα υπολοιπα θεματα οταν παταω μεσα στην σελιδα δεν εμφανιζει τις σελιδες. π.χ πρωτη σελιδα πρωταθλημα βελγιου διπλα εχει κατηγοριες για αλλα πρωταθληματα γαλλια ιταλια κ.ο.κ οταν παταω γαλλια δε βγαζει αυτα που εχω γραψει αλλα μια σελιδα που δεν ανταποκρινετε not found. τις εχω ανεβασει στον server τις σελιδες ως htm p.x βελγιο.htm αλλα δεν εμφανιζονται στο site. πως θα τις συνδεσω ολες μαζι για να εμφανιζονται;

 1. 5/4/2005

  1) Όταν λες ότι εμφανίζεται το default.htm εννοείς σε σένα ή στους χρήστες; Από ότι ξέρω έχει διαφορά το default.htm από το index.html. Θα έλεγα να αλλάξεις σε index.html.... (Για την ακρίβεια δεν ξέρω αν το default υπάρχει σαν όνομα πια... έχω τουλάχιστον 5 χρόνια να δω default... Ξέρω όμως ότι κάτι παίζεται (ή τουλάχιστον κάποτε.... αν υπάρχει δηλ ακόμα) με κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα (νομίζω Macintos) ενώ σήμερα.... Προφανώς το default είναι το πρώτο όνομα που δίνει το πρόγραμμα σου (publisher) σαν όνομα για το αρχείο.

  Πάντως είτε default είτε index από ότι κατάλαβα έχεις το γνωστό πρόβλημα των path ενός αρχείου. Α, και πρώτα από όλα: Είπες "βελγιο.htm"..... Εννοείς ότι το έχεις γράψει στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ;;;; Πολλοί servers δεν πιάνουν τα ελληνικά. Κάνε το belgio.htm (ή velgio.htm.. πάντως όχι ελληνικά)

  Δεύτερον από την στιγμή που λέει not found είναι σίγουρο ότι είναι καθαρά θέμα path (path = το μονοπάτι που οδηγεί στο αρχείο.... ή αλλιώς το χωλ που οδηγεί σε κάποιο άλλο σημείου του σπιτιού). Το path πρέπει να είναι κάπως έτσι:

  <a href="onoma_arxeiou.htm">Λέξη που πατάει ο χρήστης π.χ "Δείτε την Ομάδα του Βελγίου" </a>

  Παράδειγμα:

  <a href="omada_belgiou.htm">Δείτε την Ομάδα του Βελγίου</a>
  Αν το αρχείο είναι σε άλλο φάκελο (folder) τότε θα είναι κάπως έτσι:

  <a href="protos_fakelos/defteros_fakelos/tritos_fakelos/i_osous_fakelous_exeis/belgio.htm"> Δείτε την ομάδα του Βελγίου</a>

  Σημείωση: Το όνομα του αρχείου πρέπει να είναι μία λέξη που με κάποιο τρόπο πρέπει να ενώνεται. Και για την ακρίβεια με κάτω παύλα (_). "Onoma_arxeiou.html" και όχι "onoma arxeiou.html"

  Σημείωση: Προτείνω να κάνεις τα αρχείου html αντί για htm...

  Ουσιαστικά τα πράγματα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι:

  Μπαίνει ο χρήστης στο site σου (index.html) βλέπει ένα κείμενο, καμιά φωτογραφία, ξέρω γω τι άλλο και μερικά links.

  Ας πούμε ότι τα links είναι αυτά:

  Ομάδα Βελγίου
  Ομάδα Γαλλίας
  Ομάδα Αγγλιάς

  Ο χρήστης βλέπει τις παραπάνω λέξεις. Ο κώδικας όμως είναι όλα αυτά που έγραψα παραπάνω:

  <a href="onoma_fakelou_(an_yparxei)/onoma_arxeiou.html">Τάδε ομάδα</a>

  Με το που θα πατάει ο χρήστης το link (π.χ το Βέλγιο) θα βρίσκεται σε ένα html document που θα λέγεται "belgio.html" (ή όπως αλλιώς θες εσύ τέλος πάντων) που θα έχει κάποιες πληροφορίες για το Βέλγιο. Μέσα σε αυτό το html document ο χρήστης θα βλέπει όλα τα σχετικά του Βελγίου και οτιδήποτε άλλο και φυσικά και τα links:

  Ομάδα Βελγίου
  Ομάδα Γαλλίας
  Ομάδα Αγγλιάς

  Και πάει λέγοντας.... Όλα τα html documents θα λένε πληροφορίες για το αντίστοιχο θέμα και το κοινό τους σημείο θα είναι τα links τα οποία θα είναι πάντα ίδια. Δεν θα αλλάζεις το path τους για κανένα λόγο και για καμιά αιτία....

  Εύκολο δεν είναι;
   Πίσω στην προηγούμενη σελίδα