Φτιάχνοντας ένα Server

Φτιάχνοντας ένα Server

Από {matia}

Λοιπόν το ερώτημα μου είναι σχετικά μεγάλο.Έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα σε VB6 με βάση δεδομένων Access.Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής : να στέλνω κάποια δεδομένα από το πρόγραμμα μέσω Ιnternet σε ένα Server που θα στήσω εγώ και θα μπορώ μετά να μπώ στο Site που θα υπάρχει επίσης στο Server και να τα βλέπω.O server δλδ θα έχει βάση δεδομένων η οποία θα ενημερώνεται από το πρόγραμμα μου όταν κάνω upload.Οι ερωτήσεις είναι οι εξής: Τι θα ήταν προτιμότερο να βάλω στον Server ? Windows 2000 ή 2003 ? Μήπως να έβαζα Apache? Στο θέμα της βάσης τι θα ήταν προτιμότερο ? SQL Server ή MySQL ? Από θέμα διαχείρισης της βάσης φαντάζομαι ότι θα γίνει με VB.Το οτι η εφαρμογή έχει γίνει σε VB6 μήπως με οδηγεί σε Windows 2003 και ASP? Όποιος έχει το κουράγιο να απαντήσει ....μπράβο του :) Ευχαριστώ

 1. 26/11/2003

  Αν κατάλαβα, έχεις κάποιο πρόγραμμα στο pc σου και με αυτό μπορείς να ανανεώνεις μία database όπου θα υπάρχει σε ένα server.

  Μόνο SQL, MySQL ή Oracle database server.
  Access δεν γίνετε εφόσον δεν είναι server!


  Καλύτερα λοιπόν να εγκαταστήσεις w2k όπου μπορείς να εγκαταστήσεις οποιονδήποτε από τους παραπάνω databases server + IIS για τις σελίδες internet.


  Σε w2k3 web edition δεν μπορείς να εγκαταστήσεις SQL server.

 1. 27/11/2003

  Σίγουρα θα βάλω Sql ή MySQL ,oracle είναι too much για μένα τουλάχιστον.Το άλλο θέμα που με απασχολεί είναι αν θα πρέπει η database και το site να είναι στο ίδιο μηχάνημα από θέμα ασφάλειας και σταθερότητας βέβαια.Για database server πιστεύω ένα απλό PC να κάνει τη δουλειά.
  Επίσης για Win2003 δεν θα μπεί Web Edition μάλλον standard.
   Πίσω στην προηγούμενη σελίδα